Politie waarschuwt voor oplichters

26/05

Foto: politie

Arnhem – De politie heeft meerdere meldingen binnen gekregen over oplichters die actief zijn op parkeerplaatsen. De oplichters melden zich bij parkerende automobilisten, dat zij enkel contant geld bij zich hebben en dus niet met een pas of telefoon kunnen betalen.

Zij vragen de automobilist om dit voor hen te doen, waarbij het contante geld aan de automobilist wordt gegeven. De automobilist moet vervolgens met zijn telefoon een QR-code scannen voor het parkeren. Echter geeft dit foutmeldingen, waarbij lijkt dat het niet gelukt is. Later blijkt dat er grote sommen geld van de bankrekening zijn afgeschreven. Men is met name actief rondom het Spijkerkwartier, echter is de kans groot dat men ook elders in Arnhem de slag zal slaan.

Scan met uw telefoon nooit dergelijke codes als onbekenden daar om vragen. Komt u in contact met deze mensen, neem dan hun signalement op en bel de politie via 112.