Arrestatieteam haalt vrouw uit zendmast

09/05

Foto: Lars Schwachöfer

09/05

Foto: Lars Schwachöfer

09/05

Foto: Lars Schwachöfer

09/05

Foto: Lars Schwachöfer

09/05

Foto: Lars Schwachöfer

Vanmiddag is een vrouw in een telefoniemast bij sportclub Bemmel geklommen. Het arrestatieteam heeft de vrouw van de mast gehaald.

De politie kreeg omstreeks drie uur de melding dat een vrouw bovenop de mast geklommen was. De vrouw wilde niet van de mast komen. De politie heeft hierop een arrestatieteam met een onderhandelaar laten komen. Uit voorzorg werd ook een ambulance opgeroepen.

De hoogwerker van de brandweer haalde de top van de mast niet. Hierom werd een hoogwerker van een verhuurbedrijf ingezet. De onderhandelaar praatte op de vrouw in. Omstreeks half zeven was de vrouw bereid van de mast te komen. De leden van het arrestatieteam hielpen de vrouw in de bak aan de hoogwerker.

De vrouw is naar het politiebureau vervoerd. Wat de reden was van de vrouw om op de mast te klimmen, is nog onbekend. Een woordvoerder van de politie vertelt dat ze op het bureau opgevangen wordt. Er zijn geen aanwijzingen dat de vrouw het deed als protest. Maar daarover kon de politie nog geen uitspraak doen

Een medewerker van Ericsson laat weten dat de ontvangst- en zendmogelijkheid van de mast tijdelijk uitgezet is. De mast werd omstreeks zeven uur weer aangezet. Het betreft een normale mast, voor het 4G systeem