Politie onderzoekt woningoverval in Huissen

Huissen – Maandagmiddag is een vrouw in haar woning aan de Stadswal overvallen. De overvaller eiste geld, maar kreeg niets. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Rond 13:20 uur werd bij de 25-jarige vrouw aangebeld. Omdat ze iemand verwachtte deed ze de deur open. De man die voor de deur stond stapte de hal in, gaf de vrouw een duw en eiste geld. De vrouw weerde zich kranig waardoor de man zonder buit weer verdween. Het slachtoffer raakte bij het voorval niet gewond.

Signalement

De politie onderzoekt de overval en is op zoek naar getuigen. Het is niet duidelijk in welke richting de dader gevlucht is, mogelijk in de richting van de Duisterestraat. Wel kon het slachtoffer een goed signalement van de man geven:
– getinte huidskleur
– circa 30 jaar
– lengte circa 1.82 meter
– tenger postuur
– donker krullend kort haar
– brede bakkebaarden
– ringbaardje
– zwart kleurig poloshirt
– blauw kleurige spijkerbroek

Heeft u iets gezien? Dan spreekt de politie u graag

Heeft u iets gezien wat de politie kan helpen in het onderzoek? We spreken u graag! Neem contact op via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Lokaal nieuws

Meisje geschept door automobilist bij HAN campus

Arnhem - De hulpdiensten zijn maandag rond 12:45 gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Ruitenberglaan bij de HAN Campus. De automobilist kwam van het schoolterrein af en wilde de richting van Presikhaaf op. De automobilist raakte een stoeprand en reed tegen een "brugleuning". Door de schrik gaf de bestuurder gas in plaats van te remmen, schepte een meisje en reed vervolgens twee palen uit de grond en kwam tegen een steen ter stilstand. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is total loss, de brug is ontzet en het beton is gescheurd. Beide waren studenten van de HAN.

Lees verder...
Burgers houden inbreker aan in Driel

Driel - Een bewoner van de Poelmanstraat in Driel was afgelopen nacht op de goede plaats op het goede moment. Toen hij om 03.00 uur naar buiten keek, zag hij in zijn tuin een inbreker lopen. De man aarzelde niet, ging naar buiten en hield de 54-jarige inbreker aan. De aandacht van de 37-jarige bewoner werd getrokken toen hij het schijnsel van een zaklamp in zijn tuin zag. Bij de aanhouding verzette de inbreker zich en kwam het tot een worsteling. Hierdoor werden meerdere buurtbewoners wakker, die naar buiten kwamen en de politie belden. Toen agenten in de Poelmanstraat aankwamen, hielden meerdere buurtbewoners de inbreker in bedwang. Zij droegen de man over aan de politie, die de inbreker heeft meegenomen en ingesloten.

Lees verder...
Verkeerschaos Arnhem door gekantelde vrachtwagen

Arnhem - Maandagochtend is er op de A50 bij knooppunt Waterberg een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen kwam vanuit de richting Utrecht en is gekanteld op de lus die uitkomt op de A50 richting Apeldoorn. De weg is dicht. Rijkswaterstaat geeft aan dat het bergen de hele ochtend in beslag zou nemen. Voor er geborgen wordt moet eerst de lading worden overgeheveld. De vrachtwagen kan niet rechtop gezet worden met een luchtkussen omdat er olie is gelekt. Een hijskraan zou er aan te pas moeten komen. Door het ongeval zijn er flinke files ontstaan. De ANWB gaf eerder een omleiding aan via de A15 en de A325 maar trok die rond 8:20 in, omdat ook daar inmiddels een file was ontstaan van 12 kilometer. Verkeer in de richting van Duitsland wordt aangeraden om via de A50, de A73 en de A77 te rijden of via de A30 en de A1. Verkeer zoekt een weg door Arnhem heen, maar ook daar is het op de uitvalswegen vastgelopen.

Lees verder...
Auto en bestelbus in botsing

Arnhem - Zondag zijn de hulpdiensten rond 12:00 gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de MArga Klompelaan met de kruising Erasmussingel. Er was een aanrijding gebeurd tussen een bestelbus en een auto. De bestelbus zag de personenauto over het hoofd met de botsing tot gevolg. De inzittenden van de personenauto zijn gecontroleerd door ambulancemedewerkers, niemand hoefde naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept door een berger.

Lees verder...
Auto's beschadigd door grote tak

Arnhem - De brandweer is zondagochtend rond 10:45 gealarmeerd voor een melding stormschade aan de Ravelstraat. Ter plaatse bleek het een grote tak van een boom die van een hele hoge boom naar beneden is gevallen op meerdere auto's doe geparkeerd stonden aak de Ravelstraat. Hierbij liepen vier auto's schade op waarvan één een flinke deuk.De brandweer heeft de tak verwijderd en klein gezaagd met een handzaag.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Meisje geschept door automobilist bij HAN campus

Arnhem - De hulpdiensten zijn maandag rond 12:45 gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Ruitenberglaan bij de HAN Campus. De automobilist kwam van het schoolterrein af en wilde de richting van Presikhaaf op. De automobilist raakte een stoeprand en reed tegen een "brugleuning". Door de schrik gaf de bestuurder gas in plaats van te remmen, schepte een meisje en reed vervolgens twee palen uit de grond en kwam tegen een steen ter stilstand. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is total loss, de brug is ontzet en het beton is gescheurd. Beide waren studenten van de HAN.

Lees verder...
Gaslek aan de Dorpsstraat in Bennekom

Maandag 18 juni is er tijdens werkzaamheden aan de stroomvoorziening een gaslek ontstaan. Het incident gebeurde ter hoogte van Boekhandel Novita aan de dorpsstraat in Bennekom. De brandweer is met spoed ter plaatste gekomen en heeft het lek dicht gemaakt. Ook zijn er in en om de boekhandel enkele metingen verricht. Behalve in de directe omgeving van de gaslek werd er geen gas gemeten. De brandweer heeft de plek afgezet en teruggekeerd naar de kazerne. Het bedrijf Telecom die de werkzaamheden verrichte heeft gewacht totdat Liander ter plaatse is gekomen om de leiding te repareren.

Lees verder...
Burgers houden inbreker aan in Driel

Driel - Een bewoner van de Poelmanstraat in Driel was afgelopen nacht op de goede plaats op het goede moment. Toen hij om 03.00 uur naar buiten keek, zag hij in zijn tuin een inbreker lopen. De man aarzelde niet, ging naar buiten en hield de 54-jarige inbreker aan. De aandacht van de 37-jarige bewoner werd getrokken toen hij het schijnsel van een zaklamp in zijn tuin zag. Bij de aanhouding verzette de inbreker zich en kwam het tot een worsteling. Hierdoor werden meerdere buurtbewoners wakker, die naar buiten kwamen en de politie belden. Toen agenten in de Poelmanstraat aankwamen, hielden meerdere buurtbewoners de inbreker in bedwang. Zij droegen de man over aan de politie, die de inbreker heeft meegenomen en ingesloten.

Lees verder...
Brandstichting zonnestudio Deventer: getuigen gezocht

Deventer - In een zonnestudio aan de Van Hetenstraat is in de nacht van zondag 17 op maandag 18 juni brand geweest. Rond 01.15 uur hoorde een buurtbewoner een vreemd geluid en ontdekte de brand. Naar aanleiding van het eerste onderzoek op locatie gaat de politie uit van brandstichting. Doordat de hulpdiensten snel gealarmeerd werden, kon voorkomen worden dat het vuur oplaaide. Boven de zonnestudio zijn woningen gevestigd waar op het moment van de brand mensen lagen te slapen. Getuigenoproep Vandaag gaat het onderzoek naar de brand verder. Naast sporenonderzoek wordt er een buurtonderzoek gehouden en worden beelden van camera’s in de buurt bekeken. De politie is op zoek naar getuigen die het onderzoek verder kunnen helpen. Heeft u in de nacht van zondag op maandag tussen 01.00 en 01.30 uur iets verdachts hebben gezien op of in de buurt van de Van Hetenstraat? Of heeft u camerabeelden van de buurt omdat u bijvoorbeeld een camera aan uw woning heeft? Het team komt graag met u in contact via 0900-8844.

Lees verder...
Witte bus en bestuurder incident Landgraaf gevonden

Landgraaf - De politie heeft de witte bus gevonden die bij het incident betrokken was maandagochtend op de Mensheggerweg. Tevens is inmiddels een verdachte aangehouden. Bij het incident met een busje op de Mensheggerweg in Landgraaf zijn maandagochtend drie voetgangers zwaargewond geraakt en is één voetganger overleden. De drie slachtoffers verblijven nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. De families van de slachtoffers zijn in kennis gesteld. Op dit moment kan nog geen informatie over de identiteit worden bekendgemaakt. Technisch onderzoek Het technische onderzoek aan de Mensheggerweg naar de exacte toedracht is nog in volle gang. De weg blijft voorlopig afgesloten voor het verkeer. Weggebruikers worden gevraagd om de aanwijzingen van verkeersregelaars op te volgen. Afzetting Bezoekers van de Pinkpop camping B kunnen geen gebruikmaken van de uitgang aan de Mensheggerweg. De organisatie zal hen helpen om de camping veilig te verlaten vandaag. De uitgang van Pinkpop camping B aan de Einsteinstraat kan wel worden gebruikt. De pendelbussen zijn ook beschikbaar bij de uitgang aan de Einsteinstraat. Op de parkeerplaats van Mondo Verde wordt een Kiss & Ride locatie ingericht. Publieksinformatie Er is een callcenter ingericht voor publieksinformatie. Mensen met vragen kunnen dit callcenter bereiken op 0251 – 260 960.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws