Arnhem Politie zoekt getuigen steekincident

2018-05-15 21:42:22

Arnhem – De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een steekincident op de Johan de Wittlaan in Arnhem en wil graag in contact komen met getuigen.

Rond 11.15 uur werd bij de politie gemeld dat een man gewond was geraakt nadat hij met een voorwerp was gestoken. De man is voor de behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De vermoedelijke daders gingen er na het steekincident in een auto vandoor.

De politie startte direct een onderzoek en al snel konden twee verdachten in Rheden worden aangehouden.
Het gaat om een 31-jarige man uit Rheden en een 23-jarige man uit Arnhem. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

Getuigenoproep
De politie heeft al met verschillende getuigen gesproken, maar wil graag met nog meer getuigen in contact komen.

Hebt u iets gezien of gehoord dat te maken kan hebben met dit steekincident, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Als u liever anoniem informatie wilt doorgeven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Lokaal nieuws

Man aangehouden na dodelijk steekincident

Arnhem - Woensdagavond is bij een steekincident aan de Kortlandplaats een 53-jarige man uit Arnhem om het leven gekomen. Een 23-jarige man uit Apeldoorn is als verdachte aangehouden. De politie kreeg rond 21.00 uur de melding van een steekincident bij een flatwoning. Verschillende politie-eenheden en een ambulance gingen met spoed naar de genoemde locatie. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd. Bij de flat aangekomen, bleek dat buiten een levenloze man lag De 23-jarige man was in de flatwoning aanwezig en werd direct als verdachte aangehouden. Omdat hij licht gewond was, is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling van zijn verwondingen is hij ingesloten in het arrestantencomplex van de politie. Hij zal worden verhoord. De politie startte direct een onderzoek naar de toedracht van het steekincident. Zo is onder andere de omgeving afgezet voor sporenonderzoek. Ook vandaag wordt er nog onderzoek gedaan. Daarnaast worden getuigen gehoord. Hebt u iets opvallends gezien of gehoord wat met het steekincident te maken kan hebben, of heeft u camerabeelden en nog niet met de politie gesproken? Bel dan de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Twee verdachten aangehouden na mishandeling badmeesters

Arnhem - Anderhalve week na de ernstige mishandeling van twee badmeesters in het Arnhemse zwembad Klarenbeek, heeft de politie twee verdachten aangehouden. Op vrijdag 27 juli werden de twee badmeesters mishandeld, ze raakten daarbij gewond. Meteen na de mishandeling startte de politie een onderzoek. Er werd met verschillende getuigen gesproken. Ook werd er via social media een oproep voor getuigen en beeldmateriaal gedaan. Meerdere getuigen hebben zich gemeld. Uit het onderzoek zijn meerdere verdachten naar voren gekomen. Gisteren zijn een man en een vrouw van beiden 21 jaar aangehouden. Ze wonen beiden in Arnhem. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de zware mishandeling. Ook zijn er gisterenochtend vier woningen doorzocht, daarbij zijn spullen in beslag genomen die onderzocht worden om mogelijk als bewijs te kunnen dienen. Ook is er beslag gelegd op waardevolle spullen van de verdachten. Daarmee kan er in een later stadium sneller een eventuele schadevergoeding voor de slachtoffers voldaan worden. Waarschijnlijk volgen er later nog meer aanhoudingen. De mishandeling heeft een diepe indruk op de slachtoffers gemaakt. De badmeesters hebben een min of meer publieke functie, ze zorgen ervoor dat mensen veilig kunnen zwemmen. Dat juist zij zijn mishandeld zorgt voor verontwaardiging bij bezoekers en medewerkers van het zwembad en vele anderen. De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak dan ook hoog op. De verdachten worden nu gehoord over hun mogelijke betrokkenheid. Verder doet de politie verder onderzoek naar de spullen die in beslag zijn genomen.

Lees verder...
Verdachte aangehouden voor woningoverval Arnhem

Arnhem - Ruim drie jaar na een overval aan de Dukenburgstraat in Arnhem heeft de politie een verdachte aangehouden. Op 3 juni 2015 werd een oudere man overvallen in zijn huis en daarbij mishandeld. Er was ook iemand op bezoek, beide werden vastgebonden. De politie had al langere tijd een verdachte op het oog, vorige week donderdag werd deze 22-jarige Arnhemmer aangehouden. Op 3 juni drongen twee daders de woning binnen van de toen 67-jarige man. Een bezoeker en de bewoner werden vervolgens met tape vastgebonden. De bewoner werd geslagen met een vuurwapen en liep hoofdverwondingen op. De daders vluchtten nadat ze de bewoner geld afhandig hadden gemaakt. Politieonderzoek Door een vingerafdruk kwam de politie de verdachte op het spoor. Hij was al eerder in aanraking geweest met de politie, daardoor stond zijn vingerafdruk in een landelijke databank. De politie wist al langer wie de verdachte was, maar hij was lange tijd onvindbaar. Vorige week donderdag kwamen agenten hem tegen toen hij als getuige werd aangesproken bij een vernieling in Arnhem. Hij is toen meteen aangehouden. De verdachte is inmiddels voorgeleid en blijft langer vastzitten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lees verder...
Vijf jongeren aangehouden in onderzoek poging woningoverval

Arnhem - De politie heeft in de afgelopen weken vijf jeugdige verdachten aangehouden voor een poging tot het plegen van een woningoverval. Die poging vond plaats op donderdagochtend 31 mei 2018 te Arnhem op de Bakkerstraat. Een zesde verdachte dient nog te worden aangehouden. De reeds aangehouden verdachten zijn 16, 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Arnhem. Eind mei zijn vijf personen het trapportaal van de portiekwoning van een 62-jarige man binnengedrongen, nadat één van hen kenbaar had gemaakt dat hij een pakket kwam bezorgen. Eenmaal in het trapportaal bedreigde één van de verdachten het slachtoffer met een vuurwapen. Er ontstond een worsteling met het slachtoffer waarbij hij werd geschopt en of geslagen door één of meerdere verdachten. Het slachtoffer begon hierop hard te schreeuwen, waarna de verdachten gevlucht zijn. Door het slachtoffer en een getuige werd de politie gebeld. Politieonderzoek Direct na de melding is de politie een onderzoek gestart. Daarbij werd er naast het slachtoffer en buurtbewoners, ook met oplettende passanten gesproken. Er werd een getuigenoproep geplaatst en de beveiligingsbeelden van de openbare orde camera’s werden korte tijd later getoond via Bureau Gelderland. Dit heeft al dan niet anoniem de nodige reacties opgeleverd en geleid tot de aanhoudingen van de verdachten. De verdachten zijn in de afgelopen weken gefaseerd aangehouden en zij zitten allemaal nog vast na hun voorgeleiding bij de rechter-commissaris. Deze zaak wordt als een op zichzelf staande (poging tot) overval gezien.

Lees verder...
Man opgepakt voor overal op New York Pizza in Velp

Velp - De Politie heeft zaterdagavond een man opgepakt die betrokken zou zijn geweest bij een beroving op de Hoofdstraat in Velp. De beroving zou plaats hebben gevonden bij New York Pizza In een oproep via Burgernet werd uitgekeken naar een donkergetinte man in een korte broek. Hij droeg verder een bruin/groen shirt en had kort zwart haar. De politie kon de verdachte later aanhouden op de Nieuwstraat in Velp. De man deed volgens de politie een greep uit de kassalade en ging er daarna vandoor.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Jongen rijdt zonder rijbewijs en veroorzaakt ongeval

Een jonge jongen reed vanavond met vrienden op de scooter toen hij werd afgeleid en op een auto botste. Het ongeval vond iets voor half 10 plaats op de Asselsestraat in Apeldoorn. Volgens de bestuurster van de auto, kwam de jongen op de verkeerde helft van de rijbaan en botste tegen de auto. De jongen kwam samen met zijn bij rijdster ten val. De jongen kwam met de schrik vrij maar het meisje achterop, raakte gewond aan haar been en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto liep door de aanrijding een lekke band op, een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept. Toen de politie de gegevens van de jongen controleerde bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs, ook bleek bij een blaastest dat de jongen alcohol had genuttigd. De jongen heeft in ieder geval een probleem. De jongen krijgt in ieder geval een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Veel schade na aanrijding tussen vrachtwagen en personenauto op A20 bij Maasland

Op dinsdagmiddag 14 augustus heeft er op de A20 ter hoogte van Maassluis en Maasland een ongeval tussen een vrachtwagen en personenauto plaatsgevonden. Door de aanrijding liep een en Mitsubishi veel schade aan de achterzijde op. Ook lag er veel glas en plastic van de auto en vrachtwagen op de rijbaan. De rechterrijstrook richting Rotterdam was tot hectometerpaal 17.6 afgesloten. Het ongeval gebeurde tussen hectometerpaal 17.2 en 17.4 rechts. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Lees verder...
Autobrandje op parkeerplaats in Apeldoorn

De brandweer is dinsdagmiddag rond kwart voor twee gealarmeerd voor een auto brand aan de Dubbelbeek in Apeldoorn Zuid. Ter plaatse troffen de brandweerlieden een 'rokende'auto aan. Door snel optreden van de brandweer is de schade beperkt gebleven tot aan de motorkap. De eigenaar van de auto wordt door de politie op te hoogte gebracht. De auto zou vermoedelijk door de hitte in brand zijn gevlogen. De brandende delen zijn door de brandweer verwijdert en afgeblust. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Forse schade na aanrijding op de Zutphensestraat

Een enorme ravage als gevolg van een aanrijding op de Zutphensestraat in Apeldoorn. Dinsdagochtend ging het ter hoogte van de oprit van de snelweg A1 mis, meerdere voertuigen kwamen daar met elkaar in botsing. Door de aanrijding werd de weg tijdelijk afgesloten voor verkeer. Onbekend is of er gewonden zijn gevallen. Een berger heeft de voertuigen afgesleept. Wat de oorzaak is van de aanrijding is niet bekend. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Vrouw gewond bij frontale botsing in Apeldoorn

Bij een frontale botsing op de Gentiaanstraat in Apeldoorn is maandag aan het eind van de middag een vrouw gewond geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit. De brandweer heeft een deur geforceerd om bij het slachtoffer te komen. Deze is na de bevrijding overgebracht naar het ziekenhuis. De overige inzettenden en bestuurdster van het andere voertuig kwamen met de schrik vrij. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Het ongeval trok veel bekijks. Een berger gaat beide voertuigen afslepen. Foto: Luciano de Graaf Fotografie

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws